Psycholoog Amersfoort
Amsterdamseweg 43-A
3812 RP Amersfoort
info@psycholoogamersfoort.com
psycholoog Amersfoort
Weer positief en met frisse moed in het leven staan, dat help ik u graag bereiken!

Psycholoog Amersfoort

psycholoog Amersfoort Psycholoog Amersfoort Matto
Psycholoog DaniŽlle Matto:
"Als ervaren psycholoog heb ik vrijwel alle soorten problemen al eens voorbij zien komen."

Wie is psycholoog Daniëlle Matto? | Psycholoog Amersfoort

Mijn naam is Daniëlle Matto en ik ben als eerstelijnspsycholoog/gz-psycholoog gevestigd in Amersfoort. Ik ben geboren (1966) en getogen in Amsterdam en heb in 2003 de overstap gemaakt naar Amersfoort. In 1990 heb ik de studie psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met veel plezier afgerond. Mijn studierichting was hier neuropsychologie: het (dis)functioneren van het menselijk brein in relatie tot het gedrag. Een zeer interessant onderwerp, waarin ik veel relevante kennis heb opgedaan voor de behandeling van cliënten.

Na mijn studie kwam ik al vrij snel in aanraking met biofeedback, een methode waarbij via het meten van lichaamsfuncties mensen geleerd worden om spanning te voelen en om effectief te ontspannen, ook na stress. Een tijd lang heb ik voorlichting en training in de biofeedback gegeven aan psychologen en fysiotherapeuten in het hele land. Een zeer afwisselende baan.
In 2003 ben ik echter weer gaan werken bij een reïntegratie bedrijf, omdat ik weer wilde werken als psycholoog. Ik hield me in deze rol bezig met de begeleiding van mensen met stress en RSI klachten en gebruikte naast psychologie ook biofeedback. Een leerzame periode, waarbij ik veel ervaring opgedaan heb met werkgerelateerde klachten.

In 2005 kwam het moment dat ik mijn eigen psychologenpraktijk Kracht door Balans in Amersfoort heb opgericht. Ik werk dus inmiddels alweer een ruim aantal jaren met veel plezier als zelfstandig psycholoog. Daarnaast ben ik in deeltijd gaan werken als neurofeedback therapeut. De interesse in het menselijk brein bleef me achtervolgen! Naast neurofeedback heb ik gekozen om ook de opleiding AVE, een andere vorm van hersentraining, te volgen. Het voordeel van AVE vind ik dat de client de behandeling zelf thuis kan uitvoeren, waardoor het veel goedkoper en daardoor beter bereikbaar is voor een grotere groep clienten.

Vanaf de oprichting van Kracht door balans ben ik actief bezig geweest om me verder te scholen als eerstelijnspsycholoog, biofeedback-, neurofeedback- en AVE therapeut. In 2005 heb ik de opleiding tot CSR-coach ® voltooid. CSR staat voor Chronische Stress Reversal en is een vorm van stresscoaching, waarbij psychische, gedragsmatige en lichamelijke aspecten gecombineerd worden.

Daarnaast heb ik cursussen gevolgd in onder andere RET (Rationeel Emotieve Therapie), kortdurende behandeling, stress, rouwverwerking, vermoeidheid, chronische pijn, hoofdpijn en angst. Mijn behoefte aan verdere opleiding zal blijven en inmiddels ben ik zelf ook als docent biofeedback actief. De combinatie van een eigen praktijk en het lesgeven geeft me een zeer tevreden en compleet gevoel.
 
Zit u met een probleem of klacht? Wacht dan niet langer met het oplossen hiervan, want ik help u graag. Stuur hier een berichtje naar Psycholoog Amersfoort, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u nog vragen?

psycholoog in amersfoort
Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: psycholoog Amersfoort contact


Psycholoog Amersfoort is lid van: nederlands instituut van psychologenNIP nederlands instituut psychologen nederlands verbond psychologen psychosociaal therapeutenRegister Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg